مقایسه ارزش ‌های مذهبی بین دو نسل دختران و مادران شهر‌های لار و جهرم - علی اصغر مقدس; فاطمه نوروزی (مطالعات اجتماعی روان‌شناختی زنان, 2011)
با توجه به دگرگونی ‌های فرایند جهانی شدن، نسل ‌های مختلف (والدین و فرزندان) دچار تنش و چالش ‌های مختلف شده‌ اند. در این بررسی از روش پیمایش استفاده شد. ارزش‌ های مذهبی افراد در سه بعد (بعد جمعی رفتار مذهبی، بعد فردی رفتار مذهبی و اعتقادات) شاخص سازی شد و با استفاده از نمونه‌ گیری خوشه‌ ای 1060 نفر از دانش ‌آموزان دختر دبیرستانی و مادران آنها در شهر‌های لار و جهرم به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج نشان داد که عامل اجتماعی شدن در خانواده (ارزش‌ های مذهبی مادر) نقش تعیین کننده ‌ای در تبیین ارزش ‌های مذهبی دختران خود ایفا می ‌کند. در کل دختران جهرمی مذهبی ‌تر از دختران لاری بودند. بیشترین تفاوت میان مادران و دختران آنها در بعد جمعی رفتارهای مذهبی نمود می ‌یابد و در لار تفاوت مادران و دختران در ارزش‌ های مذهبی بیشتر است. در زمینه اعتقادات تفاوتی میان مادران و دختران آنها وجود نداشت، ولی در کل مادران مذهبی ‌تر از دختران بودند. در مدل نهایی جهرم دو عامل بعد جمعی رفتار مذهبی و سطح اعتقادات مادر بیشترین قدرت پیش ‌بینی را داشت و در لار بعد جمعی رفتار مذهبی مادر و میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی مهمترین عوامل تاثیر‌گذار بر ارزش ‌های مذهبی دختران بود.