Вплив технологічних факторів оброблення на продуктивність прецизійної машинної доводки поверхонь тертя деталей зі зносостійких композитів для поліграфічних машин - Анатолій Павлович Гавриш; Тетяна Анатоліївна Роїк; Петро Олексійович Киричок; Юлія Юріївна Віцюк (Технологія і техніка друкарства, 2014)
У статті наведено результати експериментального дослідження продуктивності, ефективної потужності і розмірної стійкості притирів при реалізації технологічних процесів прецизійної машинної доводки плоских поверхонь деталей тертя з нових композиційних матеріалів на основі відходів інструментальних сталей, алюмінію, міді та нікелю для поліграфічних машин. Встановлено залежності продуктивності машинної доводки, ефективної потужності і розмірної стійкості доводочних дисків від режимів різання, матеріалу притиру, типу абразивного інструменту, зернистості мікропорошків, а також складу мастильно-охолоджувальної рідини. Розроблено технологічні рекомендації і регламенти для виробництва.