ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ В СУЧАСНІЙ СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНІСТЮ - Y. S. Peniak; L. A. Bieliaieva; O. S. Abramova (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2019)
Функціонування підприємств ускладняється постійними змінами як у зовнішньому, так і внутрішньому середовищі його діяльності. Інформаційне забезпечення процесу управління, яке полягає у зборі, обробці та збереженні інформації, потрібної для ухвалення обґрунтованих управлінських рішень, обумовило виникнення системи інформаційного менеджменту. Показано класифікацію економічної інформації і наведено динаміку показників рейтингів України за світовими індексами конкурентоспроможності за 2010—2018 роки: глобальної конкурентоспроможності, сприйняття корупції, легкості ведення бізнесу, інвестиційної привабливості, економічної свободи.