Досвід Королівства Швеція з міграційної політики в процесі зближення України з ЄС - Віктор Сичов (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2020)
У статті досліджені історичні етапи формування міграційної політики Швеції, її сучасний стан та ключові проблеми, з якими зіштовхнувся шведський уряд під час реалізації міграційної політики в період міграційної кризи в ЄС 2015 року. Формування цілісного бачення особливостей реалізації міграційної політики Швеції, дає змогу розвинути комплексний підхід при реалізації міграційної політики України завдяки ефективному й послідовному врахуванню вартісного досвіду інших держав, зокрема Королівства Швеція. Врахуванням особливостей функціонування міграційної політики Королівства Швеція дозволить Україні вдосконалити власне політико-правового регулювання питань трудової міграції, освітніх норм для мігрантів, а також переглянути наявні критерії соціального забезпечення мігрантів. Наголошено, що використання практичного досвіду міграційної політики Швеції, врахування його позитивних та негативних аспектів є корисним для України, оскільки нашій державі слід своєчасно реагувати на потенційні виклики сучасних міграційних проблем.