Státy střední a východní Evropy a jejich integrace do evropských struktur - Vojtěch Šimíček (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2000)
Ve dnech 15. a 16. června uspořádaly Katedra veřejné správy a katedra politologie Vysoké školy obchodní (Szkola Glówna Handlowa) ve Varšavě odbornou konferenci, věnovanou problematice evropské integrace států střední a východní Evropy. O tom, že se jedná o téma vskutku interdisciplinární, svědčil jak okruh účastníků konference, tak také skladba referátů.