Strategie výuky v disciplíně biochemie potravin bakalářského a magisterského studijního programu na Fakultě veterinární hygieny a ekologie VFU Brno - Ladislav Malota; Vladimír Kopřiva (Pedagogická Orientace, 2017)
Principy a zásady strategie vysokoškolské výuky v disciplíně biochemie potravin byly využity při jejím projektování v rámci kurikula nového studijního programu. Vychází z tzv. principů výuky (Ramsden, 1992; Vašutová, 2002), které analyzujeme v praktickém prostředí ústavu, jehož úkolem je  zajišťování výuky této disciplíny. Příspěvek uvádí praktický přístup k aplikaci jednotlivých principů vysokoškolské výuky. V příspěvku je souhrnně prezentována výuka biochemie v podmínkách a charakteru teoretické a praktické výuky realizované Ústavem biochemie, chemie a biofyziky FVHE VFU Brno.