Antalya Atatürk Kültür Parkı Örneğinde Rekreasyonel Ekosistem Hizmetlerinin Değerlendirilmesi - Zeynep Akbulut; Mehmet Topay (Journal of Architectural Sciences and Applications, 2020)
Kentsel açık ve yeşil alanların önemli bir bileşeni olan kent parkları, kent insanına ve kent ekosistemine çok yönlü hizmet ve katkılar sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Antalya Atatürk Kültür Parkının sağladığı rekreasyonel ve ekosistem hizmetlerine yönelik kullanıcı görüşlerinin belirlenmesidir. Bu kapsamda öncelikle kent parkının mevcut durumu ortaya koyulmuştur. Parktaki rekreasyonel ekosistem hizmeti sağlama potansiyelinin değerlendirilmesi için 400 katılımcıya yüz yüze anket çalışması uygulanmıştır. Anket sonuçlarına göre; görsel çekicilik ve estetiği açısından tercih ettikleri (%18,3), en çok yaya gezinti alanlarını kullandıkları (%17,6) ve temiz hava almak ve stresten uzaklaşmak (%25,5) amacı ile kullanmakta oldukları belirlenmiştir.