تاثیر هگزی‌تیازوکس، نانو‌سولفور، کامپوزیت آلژینات/سولفور و کامپوزیت آلژینات/سولفور/هگزی‌تیازوکس روی کنه تارتن دو لکه‌ای (Tetranychus urticae Koch) در شرایط آزمایشگاهی - مرضیه مبکی; شهرام آرمیده; سجاد پیرسا; مرتضی بهرام (تحقیقات آفات گیاهی, 2021)
در تحقیق حاضر تأثیر کنه‌کش هگزیتیازوکس، نانوسولفور، کامپوزیتهای آلژینات/سولفور (Al/S) و آلژینات/سولفور/هگزیتیازوکس (Al/He/S) در آزمایشگاه روی افراد ماده بالغ کنه تارتن دولکه‌ایTetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae) مورد بررسی قرار گرفت. قطر نانو‌‌‌‌ذرات سولفور و آلژینات سدیم/سولفور و آلژینات سدیم/سولفور/هگزی‌تیازوکس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی (SEM) 300-60 نانومتر بهدست آمد. آنالیز طیفهای FT-IR سولفور و کامپوزیتهای آلژینات سدیم/سولفور و آلژینات سدیم/سولفور/هگزیتیازوکس نیز انجام گرفت؛ در طیف سولفور فقط دو پیک 870 و 3435 و در طیف آلژینات، پیک‏های 1630، 1457 و 1341 مشاهده شد. بیشترین میزان کشندگی در 24، 48 و 72 ساعت در تیمار کامپوزیت (Al/He/S) به ترتیب با LC50 معادل 48/3، 80/2 و 43/2 گرم بر لیتر بهدست آمد. همچنین، کمترین میزان کشندگی در 24 ساعت در تیمار نانوسولفور باLC50  معادل 34/20 گرم بر لیتر و در 48 و 72 ساعت در تیمار نانوسولفور و کامپوزیت آلژینات/سولفور (Al/S) به ترتیب با 37/12 و 87/9 گرم بر لیتر بهدست آمد. تیمار هگزیتیازوکس با غلظت 7/12 میلی‌لیتر بر لیتر بعد از 72 ساعت بیشترین تلفات (70 درصد) را نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق، کامپوزیت (Al/He/S) قابل توصیه در تهیه فرمولاسیون تجاری هگزیتیازوکس و استفاده در برنامه مدیریت تلفیقی کنه دو لکهای میباشد.