Pojam i sadržaj investicijskog projekta - Josip Prdić; Zdravko Tolušić (Ekonomski Vjesnik, 1996)
U radu se analizira pojam investicijskog projekta, namjena investicijskog projekta, struktura investicijskog projekta. Struktura investicijskog projekta obuhvaća uvodni dio, operativni sažetak, analizu industrije, opis poslovnog pothvata, plan proizvodnje, marketinški plan, organizacijski plan, procjenu rizika, financijski plan. Analiza razvojnih mogućnosti i sposobnosti investitora, analiza tržišta, tehničkotehnološka analiza, analiza lokacije, ekonomsko-financijska analiza određuju sadržaj investicijskog projekta, te opravdanost ili neopravdanost određenih ulaganja.