Современные тенденции налогово-бюджетной политики Казахстана . Қазақстанның салықтықбюджеттік саясатының заманауи үрдістері - B., A. T.,S. Aimurzina ., Asilova (Хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
В статье рассмотрены основные проблемы и тенденции развития налоговобюджетной политики Казахстана, проведен анализ динамики налоговых поступлений, субвенций и бюджетных изъятий за последние годы. Приводятся данные Счетного комитета по контролю за исполнением республиканского бюджета. Указано, что в современных условиях происходят качественные изменения в процессах разработки и реализации фискальной политики, вызванные гармонизацией налогообложения. Это требует интенсивной работы по совершенствованию системы налогового администрирования и рационального использования налоговых поступлений в интересах экономического развития страны и роста благосостояния людей,  обеспечения налогового равновесия и сбалансированности налоговых потоков, то есть надлежащего выполнения государством всех своих функций. При этом важнейшее значение имеет стратегическая цель, в которую закладываются общее направление и способы формирования и использования налоговых доходов. .  Мақалада Қазақстанның негізгі мәселелері мен даму алғышарттары қарастырылған Соңғы жылдар бойынша салықтық түсімдер, субвенциялар және бюджеттік алымдар динамикасы талданған. Республикалық бюджеттің атқарылуы жөніндегі Есеп комитетінің деректері келтірілген. Қазіргі кезеңдегі шарттарды фискалдық саясатты дайындау мен жүзеге асыру процестерінде сапалы өзгерістердің орын алуы және ол салықтық үйлестіруден туындағаны көрсетілген. Бұл елдің экономикалық дамуы мен халықтың әлеуметтік жағдайының жоғарылауы үшін салықтық әкімшілендіруді жетілдіру мен салықтық түсімдердің дұрыс жұмсалуы қарқынды жұмыс істеуді талап етеді. Мемлекеттік салықтық басқарудың мақсаты қаржылық жүйенің жағдайын бағалауға, елдің салық саясатына және салық базасының заңнамасына негізделуі қажет.