ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ВОДНЕВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ТРАНСПОРТІ - Галина Миськів; Роман Іваницький (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття досліджує основні тенденції розвитку водневих технологій на транспорті з огляду на необхідність зниження негативного впливу викидів вуглецю та дотримання кліматичної нейтральності. Аналіз законодавства провідних країн щодо розвитку водневих технологій дав змогу виявити підтримання цього напрямку енергетичної трансформації у цілому світі. Дослідження виявило активний розвиток водневого транспорту в розрізі усіх видів: автомобільного, вантажного, залізничного, морського та повітряного. Результати дослідження засвідчили, що водневий транспорт набуває все більшої популярності завдяки його екологічній чистоті та використанню водню як безпечного для довкілля джерела енергії. Особливу увагу у статті приділено проблемам розвитку водневого транспорту у світі та сучасному стану розвитку водневих технологій в Україні. Вирішенні вказаних проблем та залучення інвестицій у розробку технологій та будівництво інфраструктури стане поштовхом для активного поширення водневого транспорту у всіх сферах життєдіяльності людей.