Polska lista ważnych wydarzeń i kontekst jej powstania - Albert Woźniak (internetowy Kwartalnik Antymonopolowy i Regulacyjny, 2015)
Art. 20b ust. 3 ustawy o radiofonii i telewizji daje możliwość KRRiT wydania rozporządzenia w sprawie listy ważnych wydarzeń z uwzględnieniem stopnia społecznego zainteresowania określonym wydarzeniem i jego znaczenia dla życia społecznego, gospodarczego i politycznego. W artykule przedstawiono kontekst powstania polskiej listy ważnych wydarzeń oraz kryteria, jakie były brane pod uwagę przy przyjmowaniu rozporządzenia KRRiT w tej sprawie.