Статистичні інструменти вимірювання якості освіти. Частина 4. Сучасний підхід. - М. Е. Sinytskyi (Naukovij Vìsnik Nacìonalʹnoï Akademìï Statistiki, Oblìku ta Auditu, 2017)
Представлено огляд статистичних основ тестології. Описано базові задачі, математичні моделі та основні розрахункові формули сучасної (IRT) теорії тестування, що дозволяє зі статистичних позицій оцінити правильність побудови, роздільнуздатність, стандартну помилку та надійність тестових вимірювань.