Дослідження порушень постави в учнів старшого шкільного віку, які проживають у Карпатському регіоні - Тетяна Бойчук; Лілія Войчишин (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті наведено методи оцінки вигинів хребта в сагітальній площині в школярів старшого шкільного віку, які проживають у гірській місцевості.