تبیین نقش عفاف و حجاب در پایداری امنیت اجتماعی - sajjad nikkhoo; a a; Salman Rezvankhah (فصلنامه زن و جامعه, 2024)
1.mahdiaslani.PhD Candidate in Islamic Thought Teaching, University of Quran and Hadith, Pardis, Tehran.mahdiaslani710@gmail.com(نویسنده مسئول)2.sajjadnikkhoo.PhD Candidate in Islamic Thought Teaching, University of Quran and Hadith, Pardis, Tehran.nikkhoo313@yahoo.comهدف پژوهش حاضر، شناسایی عُمق و ابعاد دو مفهوم "عفاف و حجاب" و "امنیت اجتماعی" از منظر قرآن و تبیین رابطه آنها در نظام اجتماعی مطلوب قرآن کریم است. فهمِ مبتنی بر قرآن از جایگاه حیاتی و نسبت این دو مفهوم، علاوه بر تعمیق معرفت دینی و جهت دادن صحیح برای دستیابی به اصلی ترین نیازهای واقعی انسان و جامعه انسانی، ارائه راهکار تضمینیِ برون رفت از بحران های اخلاقی و اجتماعی است که اساسی ترین نیازهای انسان امروز یعنی آرامش و امنیت را با چالش های جدی مواجه کرده است.در این پژوهش، بعد از توضیح مفاهیم بنیادین «قرآن»، «امنیت اجتماعی» و «عفاف و حجاب» به صورت متناسب با رویکرد و جهت گیری موضوع مقاله و تبیین جایگاه امنیت اجتماعی و فرهنگ عفاف و حجاب و اثبات اینکه اساسا قرآن، عفاف و حجاب را از مصادیق مهم تحقق، بقا و ارتقاء امنیت اجتماعی می داند و امنیت اجتماعی، یکی از عمده ترین اهداف اساسی تشریع حجاب است، کارکردهای اجتماعی عفاف و حجاب و رابطه عفاف و حجاب و امنیت اجتماعی در قرآن مورد بحث قرار گرفته شده است.