До проблеми формування людиномiрної соцiальної онтологiї - Iryna Donnikova (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Стаття актуалiзує розумiння людиномiрностi в контекстi нової онтологiї як онтологiї соцiального буття, що самоорганiзується. Автор доводить, що така онтологiя має будуватися на принципi коеволюцiї природи, людини i суспiльства, що сприятиме виявленню способу соцiальної самоорганiзацiї.