Пошкоджуваність армованого композиційного матеріалу з врахуванням схеми укладки - Микола Бобир; Дик Куан Фам; Олександр Тимошенко (Mechanics and Advanced Technologies, 2021)
Розширення використання армованих композиційних матеріалів (АКМ) в силових елементах конструкцій різного призначення вимагає обґрунтованого забезпечення її несучої здатності на стадії проектування та залишкового ресурсу на стадії експлуатації. Відповідні високонавантажені елементи які виготовлені з АКМ мають анізотропний характер механічних властивостей та крихкий характер руйнування.