İslâm Tarihinde Tartışmalı Konular - Tuba Nur Saraçoğlu (Artuklu Akademi, 2017)
Bu yazıda İslam tarihinin klasik dönemi, İslam tıp tarihi, siyasi hadiseler ve İslam tarihindeki büyük siyaset adamları üzerine yayınladığı kitaplarla tanınan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın İslam Tarihinde Tartışmalı Konular isimli eseri tanıtılacaktır. 2015 yılında Akdem yayınları tarafından İstanbul’da yayımlanan eser Müslümanların tarihteki etkilerini, İslam medeniyetinin diğer medeniyetlerle ilişkilerini ve İslam devletlerinin yönetim tarzlarını konu alan makaleleri muhtevi dört bölümden oluşmaktadır. Makaleler “İslâm ve Tarih”, “Çığır Açan Hadiseler”, “Müslümanlar ve Ötekiler” ve “İslam’da Yönetim Tartışmaları” başlıkları altında tasnif edilmiştir.