ROLUL ȘI LOCUL PREȘEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA ȘI A CURȚII CONSTITUȚIONALE ÎN SISTEMUL PUTERII DE STAT ȘI UNELE PROBLEME PRIVIND LEGALITATEA ȘI LEGITIMITATEA ACTIVITĂȚII LOR - Victor GUȚULEAC (Revista Naţională de Drept, 2020)
Astăzi, aflându-ne în situația când fiecare autoritate publică încearcă să stabilească supremația sa în atribuirea de competențe și drepturi, credem că este momentul potrivit de a ne aminti de acel echilibru de puteri, care trebuie să existe într-un stat democratic, să efectuăm o analiză complexă a statutului juridic al Președintelui Republicii Moldova și a Curții Constituționale și să determinăm, care este rolul și locul lor în sistemul puterii de stat și în ce mod se respectă principiile constituționale – a legalității și a legitimității.