Podzimní škola "Právní stát: osudy doktrín" - Stanislav Kadečka (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2001)
Od roku 1996 pořádá Ústav státu a práva Slovenské akademie věd pravidelně osmidenní až desetidenní podzimní školu pro vysokoškolské studenty a mladé absolventy právnického studia z České republiky, Polska a Slovenska. Tyto kurzy mají za úkol mladým odborníkům umožnit poznání a diskusi o nejdůležitějších právních tématech dnešní doby a nastínit eventuální řešení současných problémů práva a společnosti.