Poznorimski grobovi z grobišča pri Dijaškem domu v Rabelčji vasi na Ptuju - Mojca Vomer-Gojkovič (Arheološki Vestnik, 1997)
Grobišče pri Dijaškem domu v Rabelčji vasi na Ptuju spada k tipu grobišč z obzidanimi parcelami. Opredeljeno je v čas od 1. do začetka 5. stoletja. Med triinšestdesetimi grobovi jih ima enaindvajset pridatke, po katerih jih datiramo v poznorimsko obdobje. Najdbe so statistično obdelane, opravljeni sta bili delna antropološka analiza in poizkus rekonstrukcije noše.