ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ПІД ЧАС ВІЙНИ (НА ПРИКЛАДІ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Галина Пасемко; Оксана Таран (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення проблем державного управління аграрним сектором в умовах війни. Окреслено найбільш актуальні проблемні питання організації роботи сільського господарства в воєнний період. Визначено найбільші ризики в роботі сільськогосподарських підприємств Харківщини в умовах повномасштабної війни. Оцінено рівень втрат сільського господарства та їх динаміку, визначено головні інструменти необхідної державної підтримки, охарактеризовано фактори впливу на діяльність аграрного сектору в області з активними бойовими діями. Досліджено можливості державної підтримки сільськогосподарського виробництва з відновлення галузі та стабілізації її діяльності. Визначено найбільш критичні проблеми, що вимагають нагального вирішення в агарному секторі з застосуванням ресурсів держави.