CARACTERISTICA METODELOR UTILIZATE PENTRU OBŢINEREA ÎN CULTURĂ A ALGELOR CIANOFITE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2016)
În acest articol este abordată problema teoretic-aplicativă de selectare şi obţinere în cultură a algelor cianofite. Astfel, pentru a înţelege aceste metode se dă definiţia termenului de metodă pe baza studiului literaturii de specialitate şi se propun definiţii originale ale termenilor de izolare şi metode de cultivare a algelor. Totodată, este prezentată o nouă clasificare a metodelor utilizate pentru obţinerea în cultură a algelor. Sunt descrise şi exemplificate unele metode aplicate actualmente pentru obţinerea în cultură a algelor cianofite. Cuvinte-cheie: alge, metode de cultivare, culturi algale.