La pedra seca a Tírig. Raimundo Puig, mestre paredador - Javier Folch Roda; Josep F. Pitarch Roda (Millars. Espai i Història, 2012)
L’arquitectura de pedra seca té, sovint, protagonistes amb nom i cognoms. Són els paredadors, uns professionals que dedicaren la seua vida a la construcció de diferents elements amb aquesta tècnica. Raimundo Puig és un bon exemple i, a més a més, va treballar a Tírig però també a altres municipis de les comarques del Maestrat i els Ports. La seua història és la representació d’una forma de vida que, òbviament, queda reflectida en la seua obra, les barraques, els bancals, els pous i altres construccions que la seua saviesa ens va llegar. Aquest treball vol recuperar l’obra d’un paredador, caracteritzar les seues construccions que presenten algunes particularitats, com el morro de llebre, i posar en valor el nostre patrimoni rural.