Katreničová Anabela: Ján Jambor z Rožňavy O strážení piatich zmyslov - Šimon František (Egyháztörténeti Szemle, 2022)
Rozsnyai Jámbor János (15. század) betűfestő és könyvmásoló műve (Tractatulus de custodia quinque sensuum – Öt érzékünk megóvásáról) nem a saját munkája, hanem Nikolaus von Dinkelsbühl és Thomas Ebendorfer de Haselbach tollából származik. Rozsnyai a bécsi egyetemen tanult, ott ismerhette meg a szóban forgó művet.