ЦІНОВА СТРАТЕГІЯ ЯК ЧАСТИНА МАРКЕТИНГОВОГО КОМПЛЕКСУ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Богдан Нечитайло (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття є дослідженням цінової стратегії як важливої складової маркетингового комплексу телекомунікаційних підприємств в умовах динамічного розвитку технологій та зміни ринкових умов. У статті обґрунтовано актуальність перегляду підходів до формування цінової політики у зв’язку з впровадженням інноваційних послуг, що вимагають значних інвестицій і можуть впливати на еластичність попиту. Розглянуто основні типи цінових стратегій, а також вплив державного регулювання на процес ціноутворення в телекомунікаційному секторі. Аналіз міжнародного досвіду показує необхідність застосування гнучких моделей ціноутворення, здатних адаптуватися до швидких змін на ринку та технологічних нововведень. Результати дослідження можуть бути використані телекомунікаційними підприємствами для оптимізації цінової політики, підвищення конкурентоспроможності та забезпечення стійкого розвитку в умовах глобальних ринкових трансформацій.