Поняття та види спеціального адміністративно-правового статусу - N. Pushkareva (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
Статтю присвячено дослідженню понять «правовий статус», «адміністративно-правовий статус»   та «спеціальний адміністративно-правовий статус». У даній статті наведені авторські міркування стосовно змісту понять правового статусу, адміністративно-правового статусу та спеціального адміністративно-правового статусу, розглянуто види спеціального адміністративно-правового статусу, суб’єктів (носіїв) спеціального адміністративно-правового, сформульовано визначення поняття «адміністративна опіка», наведено приклади законодавчих актів, які містять правові норми, що регулюють спеціальний адміністративно-правовий статус.