İKİ PARÇALI KİRİŞ KÜTLE SİSTEMİNİN TİTREŞİMİNDE DOĞAL FREKANSLAR ÜZERİNE BİR İNCELEME - Osman KOPMAZ; Sevda TELLİ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Boyutları ihmal edilmeyen bir kütleyi taşıyan iki ayrı kiriş parçasından oluşan bir sistemin özfrekanslarını hesaplamak için matematik bir model kurulmaktadır. Kiriş parçalarının diğer uçları basit mesnetlidir. Bu model kademeli mil ve kirişler, klasik basit mesnetli kirişler ve konsantre kütle taşıyan kirişlerin frekanslarını hesaplamaya da imkan sağlamaktadır. Ayrıca böyle bir sistemin temel frekansını yaklaşık bulmaya yarayan bir metot da verilmiş ve bu amaçla sisteme ait elastik eğri ifadeleri boyutsuz olarak çıkarılmıştır.