Din Eğitiminde Ötekini Tanıma ve Dünya Görüşü Yaklaşımı: Bir Alan Araştırması - Aybiçe Tosun (Dini Araştırmalar, 2016)
Makalenin amacı dünya görüşü eğitimi yaklaşımın din eğitimi alanına ötekinindini inançlarını ve dünya görüşünü anlamada etkisini tespit etmektir. Bu amaçla Kanada,New Brunswick Üniversitesi, Renaissance College’da lisans düzeyinde yürütülmekteolan ‘Dinler, Dünya Görüşler ve Kültürler’ dersini almış 42 öğrenci ve mezunlave dünya görüşü eğitimi yaklaşımının teorisini oluşturan ve eğitimini veren Dr.John Valk ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Görüşmelerde dünya görüşüeğitiminin bireyin kendisine ve ötekine karşı olan düşünce, tutum ve davranışlarınıhangi yönlerde ve nasıl etkilediği sorgulanmıştır. Araştırma sonucunda dünya görüşüeğitiminin öğrencileri ötekini tanıma kazanımına ulaştırdığı, farklı din ve kültürlerekarşı olan düşünce, tutum ve davranışlarını olumlu bir şekilde geliştirdiği görülmüştür.Ayrıca dünya görüşü eğitiminin öğrencileri yaşamın anlam ve amacını sorgulamalarıyönünde teşvik ettiği ortaya çıkmıştır.