Sürtünme Karıştırma Nokta Kaynak Yönteminin Otomotiv Sektöründeki Yeri - Şenol MERT; Sevda MERT (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2015)
Bu çalışmada, sürtünme karıştırma nokta kaynak (SKNK) yönteminin otomotiv sektöründeki yeri incelenmiştir. SKNK, sürtünme karıştırma kaynağı (SKK) yönteminden türetilmiş ve otomotiv sektöründe oldukça dikkat çeken yeni bir kaynak yöntemidir. Yöntemin, SKK yönteminde kullanılan kaynak takımına benzer bir takımla, dalma, karıştırma ve geri çekilme olarak belirtilen üç kademeli son derece basit bir uygulaması vardır. SKNK yönteminde meydana gelen kaynağın görünüşü, otomobil gövdelerinin montajı için yaygın olarak kullanılan direnç nokta kaynağına (DNK) benzemektedir. Yapılan araştırmada, SKNK yönteminin dünya çapındaki otomotiv firmaları tarafından uygulandığı görülmektedir.