درمان جراحی و نتایج حاصله در10 مورد اکینوکوکوزیس قلب - علیرضا مولوی پور; علیرضا عبدالهی; مصطفی داستانی; مریم مجتبوی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2009)
مقدمه اکینوکوکوزیس قلبی عارضه نادر و بالقوه کشنده بیماری کیست هیداتیک است که تشخیص و درمان آن ب ه واسطه تنوع تظاهرات آغازین، علایم و نشانه ها، و عوارض متعدد و گاه غیر قابل پیش بینی درمان جراحی آن، همـواره بـا مشکلات متعددی رو به رو بوده است. در این مطالعه، نتایج حاصل از درمان جراحی10 مورد اکینوکوزیس قلبی که در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز انجام شده است، مورد بررسی قرار می گیرد. روش کار این مطالعه آینده نگر بر10 مورد کیست هیداتید قلب طی سالهای 1371 تـا 1383 در بیمارسـتان شـهید مـدنی تبریـز انجام شد که اطلاعات مربوط به این بیماران به وسیله پرسشنامههای طراحی شده به همین منظور جمع آوری و نتایج حاصله به وسیله نرم افزار SPSS استخراج گردیده است. نتایج از 10 بیمار مورد مطالعه، 7 بیمار مونث و 3 بیمار مذکرو سن متوسط بیماران 24/6 سال بود. درمان جراحی در تمام این بیماران از طریق استرنوتومی میانی و بای پس قلبی -ریـوی و شـامل پونکـسیون کیـست و اسـتریل کـردن آن بـا استفاده از تزریق سالین هیپرتونیک و سپس از بین بردن کامل کیست بود . یکی از بیمـاران در زمـان جراحـی فـوت کرد و دیگری یک سال بعد دچار کیست هیدا تید مغزی شد. نتیجه گیری با توجه به نتایج به دست آمده طی این مطالعه، درمان جراحی کیست هیداتید قلب یـک درمـان بـی خطـر بـه شـمار میرود و تجویزمبندازول یا آلبندا زول برای 6 تا 24 ماه پس از جراحی قلب، به منظور کـاهش میـزان عـود در ایـن بیماران توصیه میشود. کاهش سطوح سرمی یا منفی شدن آنتـی بـادی ضـد اکینوکوکـوس، نـشان دهنـده موفقیـت درمان است.