بررسی اثرات سایکوفیزیولوژیک استرس آزمون استروپ بر مقادیر کورتیزول بزاقی، نبض و فشار خون دانشجویان - احمد علی پور; رضا دوستی; حسین زارع; علی رضا آقایوسفی (Ravān/Shināsī-i Salāmat, 2014)
هدف: هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر آزمون استروپ بر مقادیر کورتیزول بزاقی، نبض و فشارخون در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام بود.  روش: حجم نمونه شامل 20 نفر و روش نمونه‌گیری تصادفی ساده بود. شرکت‌کننده‌ها به‌صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش در معرض آزمون استروپ قرار گرفت، سپس نمونه‌ی بزاق، نبض و فشارخون شرکت‌کننده‌ها دو بار یعنی یک‌بار قبل و یک‌بار بعد از اجرای آزمون استروپ گرفته شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که بین دو گروه استروپ و کنترل از لحاظ کورتیزول بزاقی در سطح 05/0P