Аналітичний огляд технологій перенесення зображення на тканину - Ольга Іларіонівна Хмілярчук; Анастасія Дмитрівна Шепельова (Технологія і техніка друкарства, 2017)
Друк на тканині набуває все більшої популярності в області моди, дизайну, рекламної індустрії та оформленні інтер’єрів. Основним структурним елементом всіх текстильних матеріалів є текстильне волокно. За походженням всі волокна можна поділити на два класи: натуральні та хімічні. Саме такий спосіб поділу (за спосібом виготовлення волокон) та їх хімічний склад покладені в основу розробленої класифікації текстильних волокон. Це дало змогу в подальшому аргументувати вибір зразків для проведення досліджень.