Aandacht voor de ambiance van maaltijden in verpleeghuizen een medische noodzaak?! - C. P. G. M. de Groot; W. A. van Staveren (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2007)
Een goede vocht- en voedselvoorziening in zorginstellingen lijkt een vanzelfsprekende zaak in een welvarend land als Nederland. Niettemin constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg in 1997 dat lang niet altijd eten en drinken in deze instellingen op de behoefte van de clie¨nt gerichte zorg is.