Introducció - Sandra España Torres; Edita Gutiérrez Rodriguez (Revista de Gramática Orientada a las Competencias, 2018)
En aquesta introducció volem fer un repàs als principals reptes als quals s'enfronta l'ensenyament de la llengua a les aules dels instituts. Ens centrarem en quatre punts que ens semblen fonamentals: el currículum de l'assignatura de Llengua; qüestions relacionades amb els continguts, com la falta de progressió o l'afany d'exhaustivitat; la formació dels professors; i, finalment, les dificultats que presenta la terminologia gramatical.