Uvodnik - Gašper Troha; Maja Murnik (Amfiteater, 2023)
Pretežni del tokratne številke predstavljajo razprave, pripravljene na podlagi prispevkov na Amfiteatrovem simpoziju, ki je na temo »Gledališki eksperiment na Slovenskem (1966–1986) in njegovi odmevi« potekal 6. in 7. oktobra 2022 v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI) v Ljubljani. Ideja o témi simpozija se je porodila ob nedavnem izidu zbornika Generator:: za proizvodnjo poljubnega števila dramskih kompleksov (UL AGRFT in SLOGI, 2022), v katerem je urednik Blaž Lukan zbral skoraj 60 slovenskih eksperimentalnih dramskih in uprizoritvenih tekstov iz obdobja modernizma (1966–1986) več kot 30 slovenskih avtorjev.