Experiències de magnetisme - Lluís Nadal i Balandras (Ciències, 2009)
Es proposen algunes experiències amb materials senzills per exemplificar la diferència entre paramagnetisme, diamagnetisme i ferromagnetisme. També una altra per mostrar l’existència del punt de Curie en materials ferromagnètics, amb una experiència amb llimadures per modelitzar el que succeeix en aquell punt. Finalment se’n proposa una altra per evidenciar el comportament paramagnètic de l’oxigen.