УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ КАР’ЄРОЮ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ДЕФІЦИТУ КАДРІВ - Надія Коваль; Максим Федосєєв (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню теоретико-методичних та практичних аспектів управління кар’єрою персоналу підприємства в сучасних умовах. Доведено, що управління кар’єрою персоналу є ефективним інструментом активізації працівників, максимально повного використання їхніх професійних та особистісних якостей, зменшення плинності кадрів в умовах високої мобільності робочої сили. В статті проаналізовано підходи науковців до тлумачення термінів «кар’єра» та «управління кар’єрою персоналу», розроблено типологію ділової кар’єри за десятьма класифікаційними ознаками, проаналізовано детермінанти вибору і розбудови кар'єри, чинники її гальмування та елементи системи управління кар’єрою персоналу підприємства. Досліджено структуру та динаміку персоналу, практики кар'єрного менеджменту та керівництва кар'єрою працівників в Білоцерківському торговельному центрі ТОВ «Епіцентр К». Обґрунтовано рекомендації для удосконалення системи управління кар'єрою в торговельному центрі.