Pojam krize: konceptualni i metodologijski aspekti - Vesna Ivanović (Međunarodne Studije, 2014)
U radu se prikazuje i tumači problem kriza i katastrofa. Pojmovima krize, konceptualnih i metodologijskih aspekata, prikazuju se osnovni pojmovi krize, menadžmenta i katastrofe. Objašnjava se zašto se osjeća zazor prema samoj riječi kriza i zašto ona ima negativna obilježja. Prevladavanjem uzroka krize svladavaju se teškoće i otvaraju nove mogućnosti.