„A hiány” visszhangja Keleten és Nyugaton - Ferenc Dénes; Marianna Endrész; Péter Kaderják; Ákos Valentinyi; Győző Vályogos (Köz-gazdaság, 2020)
Ismertetésünkkel annak bemutatására vállalkozunk, hogy miként fogadta a külföldi szakmai közvélemény Kornai János „A hiány” című művét.2 Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a könyvben kifejtett elmélet véleményünk szerint alapvető jelentőségű a szocialista gazdaság működésének megértése szempontjából. Tanulságos lehet, hogy a különböző beállítottságú szerzők milyen kérdésekre helyezik a hangsúlyt, hol látják az elméleti konstrukció erősségét vagy gyenge pontjait, és miként illesztik be „A hiány”-t a közgazdasági gondolatok fejlődési vonalába.