Kompetencje interpersonalne w pracy współczesnego nauczyciela, red. S. T. Kwiatkowski, D. Walczak, Wydawnictwo Akademii Pedagogiki Specjalnej, Warszawa 2017 - Dariusz Jarosław Adamczyk (Seminare, 2020)
Artykuł recenzyjny książki pod redakcją Stefana T. Kwiatkowskiego i Dominiki Walczak, zatytułowana Kompetencje interpersonalne w pracy współczesnego nauczyciela. Książka ukazała się w roku 2017. Dotyczy podstawowych kompetencji zawodowych współczesnych nauczycieli i stanowi przyczynek do pogłębionej dyskusji nad nowoczesnym ich kształceniem.