ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПОКАЗНИКІВ ДЛЯ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА - В. В Лаптєва (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
У проведеному дослідженні запропоновано систему показників для оцінки ефективності побудови організаційної структури виробничо-торгівельних підприємств, яка складається з трьох груп, які відображають: ефективність структури управління підприємством через кінцеві результати його діяльності та витрати на управління; що відображають зміст і процес організації структури управління підприємством та витрати на управлінську працю; що характеризують раціональність організаційної структури підприємства та його техніко-організаційний рівень. На основі запропонованих груп показників рекомендовано провести експертне опитування фахівців торгівельної сфери з ціллю отримати реальний інтегральний висновок про доцільність оцінки ефективності проведення перебудови організаційної структури підприємства.