ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ СТИМУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНИХ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ В УКРАЇНІ - Зоя Тітенко; Інна Долженко (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню необхідності стимулювання інноваційного розвитку аграрних підприємств за рахунок впровадження фінансового механізму стимулювання. Акцентовано увагу на тому, що впровадження інноваційних технологій у виробничий процес аграрних підприємств є досить актуальним та приятиме нарощенню рівня їх фінансової безпеки в довгостроковій перспективі. Зазначено, що підвищення рівня конкурентоспроможності аграрного сектору неможливе без розвитку вітчизняної аграрної науки та імплементації світових технологічних тенденцій енергозаощадності, використання альтернативних джерел енергії, інформаційних технологій. Обґрунтовано, що фінансування інноваційної діяльності визначає можливість та швидкість запровадження інноваційних проектів і програм. Основною метою дослідження є обґрунтування необхідності впровадження фінансового механізму їх стимулювання аграрному секторі економіки України.