ОЦІНКА МОЖЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ГІДРОАКУМУЛЯЦІЇ НА ІСНУЮЧИХ ГІДРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯХ ДНІПРОВСЬКОГО КАСКАДУ УКРАЇНИ - V. A. Volkov (Elektrotehnìka ta Elektroenergetika, 2014)
Запропонована методика оцінювання можливості здійснення гідроакумуляції на існуючих гідроелектростанціях Дніпровського каскаду України. З її використанням в якості прикладу оцінена можливість здійснення гідроакумуляції на Дніпровській ГЕС. Виконано вибір потужності, типу й кількості зворотних гідроагрегатів для Дніпровської ГЕС, призначених для здійснення на цій станції гідро акумуляції, оцінені досягнуті за рахунок гідроакумуляції гідроенергетичні параметри станції