TOKSİK DUYGU DENEYİMLERİ VE İŞTEN AYRILMA NİYETİ İLİŞKİSİNDE PSİKOLOJİK KIRILGANLIĞIN DÜZENLEYİCİ ETKİSİ - Mehmet Ali Taş; Hande Akdemir; Hüseyin Çiçek (Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2019)
Yönetici ve çalışanların olumsuz davranışlarının etkisiyle kirlenen örgüt atmosferi çalışanların zamanla zehirlenmelerine sebep olmaktadır. Bu toksisite örgüt içerisinde yayılmakta ve tüm çalışanları etkisi altına alabilmektedir. Fakat psikolojik olarak kırılgan ve hassas kişilerinbu durumdan daha fazla olumsuz etkilenebileceği düşünülmektedir. Toksisite yoğunlaştıkça da işten ayrılma niyetinin artması beklenmektedir.