Kitap İncelemesi: Yazma ve Eğitimi - Yunus Emre Çekici (Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dergisi, 2020)
Bu çalışmada Nihat Bayat’ın editörlüğünde hazırlanan “Yazma ve Eğitimi” başlıklı kitap tanıtılmıştır. 2019 yılında Anı Yayıncılık tarafından yayımlanan "Yazma ve Eğitimi" adlı kitapta yazmanın doğasına yönelik kuramsal bilgilerin yanı sıra yazma becerisinin nasıl öğretileceğine yönelik uygulamalı bilgiler de yer almaktadır. Yazma becerisini bir üründen çok planlama, taslak metin oluşturma ve gözden geçirme gibi aşamalardan oluşan bir süreç olarak değerlendiren bu kitap, on üç bölümden oluşmakta ve yazma sürecinin birçok aşamasını okurlara tanıtmaktadır. İncelenen kitap hem üniversitelerde Türkçe Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilere hem de hâlihazırda görev yapan ve bilgilerini güncelleyerek değişen koşullara ayak uydurmak isteyen Türkçe öğretmenlerine katkı sunacak niteliktedir.