Robotene er allerede her. En empirisk vurdering av automatisering og endringer i yrkessammensetningen i det norske arbeidsmarkedet - Dana Darja Øye (Søkelys på Arbeidslivet, 2019)
Denne artikkelen estimerer sammenhengen mellom automatiseringssannsynlighetene, konstruert av Frey og Osborne, og endringen i sysselsettingen i 348 norske yrker. Ved å se på tidsperioden 2009–2016, finner jeg en negativ og signifikant sammenheng mellom endringen i yrkessammensetning og automatisering. Dette forholdet er sterkere for kvinner og sysselsatte med mellomlang utdanning. Artikkelen viser at automatisering av yrker finner sted, og at kommende teknologi kan ha en større arbeidsbesparende effekt enn før. Jeg finner også bevis som støtter det faktum at vi står overfor en omstilling og ikke en arbeidsløs fremtid.