محاسبه احتمال نکول شرکت‌ها براساس مدل‌های ساختاری با لحاظ نمودن همبستگی نکول - مهدی ثابتی; غلامرضا زمردیان (مطالعات مالی و بانکداری اسلامی, 2023)
هدف این پژوهش پیش‌بینی احتمال نکول صنایع خودرو و مواد غذایی در پورتفوی بانکداری شرکتی بانک‌ها، با لحاظ و عدم لحاظ همبستگی نکول می‌باشد. در این پژوهش، 30 شرکت از صنعت خودرو و 30 شرکت از صنعت مواد غذایی که اطلاعات بورسی آن‌ها وجود دارد به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات بازار شرکتهای مذکور به‌صورت روزانه از 10 مرداد 1397 تا 9 شهریور 1398 جهت مدل‌سازی استفاده شد. مدلسازی احتمال نکول شرکتها براساس تخمین ارزش دارایی، نوسان دارایی و نرخ رانش صورت گرفت. جهت تخمین پارامترهای مدل CAPM که برای پیشبینی نرخ رانش لازم است، از مدل GARCH چند متغیره (MGARCH) استفاده شد. با محاسبه میانگین احتمال نکول شرکتهای هر صنعت، احتمال نکول آن صنعت (بدون لحاظ نمودن همبستگی نکول) بدست آمد. همچنین، برای محاسبه احتمال نکول هر صنعت با لحاظ نمودن همبستگی نکول از رویکرد ارزش دارایی استفاده شد. در روش ارزش دارایی نیز برای تخمین پارامترهای همبستگی نکول از روش حداکثر درست‌نمایی استفاده شد. نتایج نشان می‌دهد که پیشبینی احتمال نکول صنایع انتخاب شده با لحاظ نمودن همبستگی نکول، مطابقت بیشتری با نکول واقعی انجام شده دارد.