پیش‌بینی و رتبه‌بندی فاکتورهای جذب مشتری در شرکت‌های بیمه‌ به وسیله مدل تحلیل‌پوششی‌داده‌های‌شبکه‌ای و تئوری پویایی‌شناسی انتشار باس - مجتبی کاوه; سعید سعیدا اردکانی; مرتضی شفیعی; سید محمد طباطبایی نسب (تصمیم گیری و تحقیق در عملیات, 2020)
افزایش رقابت در صنعت بیمه، اکثر مدیران این صنعت را به فکر چاره‌اندیشی برای حضور ماندگار در عرصه کسب‌وکار انداخته‌است، بنابراین آن‌ها ناگزیرند، به دنبال راهکارهایی ‌باشند که در کنار افزایش فروش بیمه‌نامه‌ها به هدف‌های دیگری نیز دست‌یابند ازجمله فاکتورهای جذب مشتری نظیر کاهش هزینه‌ها، کیفیت خدمات، رفتار مناسب کارکنان، کاهش بوروکراسی اداری، کاهش زمان انجام کار مشتری حین ورود به شرکت، کاهش زمان پرداخت خسارت به مشتری و نوآوری برای به‌دست آوردن مزیت رقابتی و غیره. لذا هدف این پژوهش پیش‌بینی و رتبه‌بندی فاکتورهای جذب مشتری در شرکت بیمه ملت شیراز طی سه سال 1398 تا 1400 می‌باشد. برای این منظور از ابزار پویایی‌شناسی و تحلیل ‌پوششی‌ داده‌های ‌شبکه‌ای استفاده شده است. به‌منظور تدوین فاکتورهای جذب مشتری ابتدا نمودار علی-حلقوی و سپس نمودار جریان-حالت، شبیه‌سازی شد. سپس این عملیات برای سناریوهای مختلف اجرا گردید و نتایج شبیه‌سازی شده به‌عنوان ورودی مدل تحلیل‌ پوششی ‌داده‌های شبکه‌ای قرار گرفته شد و بر اساس نتیجه به‌دست‌آمده، بهترین و کاراترین فاکتورهای جذب مشتری انتخاب شد و به بررسی تعامل این برگ خریدها و میزان تأثیر آن‌ها بر موفقیت مشتری مداری پرداخته شد.