Өңірлік еңбек нарығы мен жұмысбастылық ерекшеліктері: Алматы облысы мысалында. Региональные особенности рынка труда и занятости: на примере Алматинской области - A. B. Sarsenova; M. Maulsharif (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2015)
Мақалада статистикалық мәліметтер негізінде Алматы облысы мысалындағы өңірлік еңбек нарығы мен жұмысбастылықтың даму ерекшеліктері талданады. Авторлар өз зерттеулерінеде қазіргі қазақ-стандық қоғамның даму ерекшеліктерін талдау өңірлердің әлеумет-тік-экономикалық модернизациясын, сонымен бірге, еңбек нарығын зерттеу контексінде жүргізілуі қажет деп түйіндейді. Басты зерттеу назары жұмысбастылық сияқты еңбек нарығының негізін құраушы аспектіге жасалады. Сонымен қатар, өңір бойынша кедейшіліктің статистикасы мен сараптауына басты көңіл бөлінеді. Өңірлік еңбек нарығы мен жұмысбастылық статистикасын тал-дай келе, өңірде оңды динамикамен қатар, еңбек нарығы саласында күрделі мәселелер де кездесетіні туралы тұжырым жасалды. Олар-дың ішінде тиімсіз жұмысбастылық пен еңбек ресурстарын пайдала-ну, өсіп келе жатқан құрылымдық жұмыссыздық, жұмыс орындары-ның төмен сапасы, өзбетінше жұмысбасты халықтың жоғары үлесі, адами капиталдың құнсыздануы. Авторлар, сонымен қатар, өңірдегі жұмысбастылық саласындағы статистиканы жетілдіру мәселесіне на-зар аударады.